MONITOR MAGAZIN

A keszthelyi Szent Korona patika mindig törekedett az egészségügyben az innovatív megoldásokra. Az eltelt több mint két évtizedben a lakosság megbízható gyógyszerellátásán túl és a saját készítésű gyógytermékein kívül európai hírű gyógycentrumokat is ellát. Ezen tapasztalatok felhasználásával új termékcsoport irányába nyitott dr. Tornai Attila szakgyógyszerész, és megalkotta saját fejlesztésű, antioxidánsokban gazdag termékét, a FlavoTopot.

 

Egészség! Mi kell még?

- Miért fordult az érdeklődése az antioxidánsok irányába?
- Mindennap számtalan olyan kihívás éri testünket (és lelkünket), amelyre szervezetünk nem tud megfelelő módon és/vagy megfelelő mértékben válaszolni. Nem is gondoljuk, hogy ennek egyik legfontosabb közös jellemzője a szabadgyökök túlzott jelenléte, ami részben oka, részben tünete sok betegségnek vagy betegség közeli állapotnak. A szabadgyököknek legnagyobb „ellenségei” az antioxidánsok. Ennek legjobb természetes forrása a fekete bodza termése, amely hazai növényeink közül a legmagasabb szabadgyökfogó kapacitással rendelkezik (ORAC). Hazai, ellenőrzött minőségű termése az alapja a FlavoTop Antioxidáns készítményünknek. A feldolgozás metódusa biztosítja, hogy szervezetünk napi antioxidáns-igényét már két kávéskanálnyi adaggal kielégíthessük.

- Milyen esetekben javallja a használatát?
- Rövidebben tudnék arra válaszolni, hogy mikor nem! Komolyra fordítva a szót, úgy gondolom, hogy az antioxidánsok védőernyőjére mindenkinek szüksége van. Ahogy a téli hideg ellen véd a meleg ruha, úgy védik szervezetünket az antioxidánsok a szabadgyökök ellen.

- Kinek kívánnak segítséget nyújtani?
- Akik természetes formában kívánják ezt a védelmet megszerezni és fenntartani. Vannak különösen érzékeny életkorok és helyzetek, amikor fokozottabban ki van téve a szervezetünk a szabadgyökök támadásának. Ilyen a kisgyermekkor, amikor az immunrendszer még nem kellően hatékony a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. Ilyen az időskor, amikor a természetes öregedési folyamatok következtében a szervezetünk kezdi elveszíteni immunvédelmét, és a daganatos betegségek kockázata is jóval magasabb. Ilyen az intenzív sportolás, a dohányzás, a stresszes munkakörülmények, a lelki problémák testi manifesztációja. És a sort lehetne még tovább folytatni... A megfázásos, influenzás helyzetekben és a tavaszi fáradtságban is az antioxidáns-hiány játssza az egyik legfontosabb szerepet!

- Ha jól értem, akkor nemcsak alkalmi használatát látja indokoltnak, hanem a kúraszerű, tartós fogyasztását is.
- Pontosan! Jól látja! Ezért mondtam, hogy az antioxidánsok védőernyőjére mindenkinek szüksége van, aki felelősséggel gondolkodik családja és saját maga egészségéről. Döntést kell hoznia ebben a kérdésben is. Mivel nem költözhetünk ki az erdőbe-mezőre, hogy nap szinten kielégítsük antioxidáns-igényünket, így ezt leghelyesebben természet közeli megoldással tudjuk biztosítani. A FlavoTop kitűnő segítségünkre lehet mint mellékhatások nélküli megoldás az egész családnak. Két kanál az egészségért!